Kako se pravilno sunčati?
8 srpnja, 2020
Liječenje gripe i homeopatski pripravci
23 studenoga, 2020

Naše preporuke za jačanje imuniteta

Hrana za jačanje imuniteta

Najbolja zaštita od patogena je jak imunološki sustav!

Jačanje imuniteta najbolja je zaštita od virusa, bakterija i drugih patogena koji mogu naštetiti našem organizmu. Isto tako, podizanjem imuniteta štitimo se i od novog virusa, COVID-19. Uz preporuke za kvalitetnom prehranom, vježbanjem i do sada već poznate proizvode, kao što su antioksidansi u koje ubrajamo vitamine C i E, selen i cink, koenzim Q10, karotenoide (beta-karoten, likopen, lutein, astaksantin), mi bismo  iz naše ponude izdvojili imunoglukane, matičnu mliječ i graviolu, kao prirodne imunomodulatore.

Imunoglukani

Alfa-glukani su dobiveni iz Shiitake gljiva za koje postoje znanstveni dokazi da potiču funkciju nespecifičnog imunološkog sustava na zaštitu od svih opasnih mikroorganizma i virusa. U kombinaciji sa probioticima imaju jači učinak na imunitet jer služe kao hrana dobrim baterijama u crijevima.

Beta-glukani se dobivaju iz staničnih stijenki kvasca. U crijevima se ne apsorbiraju i na taj način potiču stanice imunološkog sustava da budu spremne na obranu organizma.

Matična mliječ

Matična mliječ prirodni je proizvod pčela radilica. Sadrži vitamine B skupine, acetilkolin, minerale, vitamine A, C, D i E, enzime, aminokiseline kao i mnoge druge sastojke koji spriječavaju rast i razvoj bakterija i virusa.

Graviola

Graviola je zimzelena biljka porijeklom iz srednje i južne Amerike. Sadrži acetogenine, anncatacin, annocatalin, annonacin, annohexocin, annomuricin, annomurin, anonol, gentizinsku kiselinu i  linolnu kiselinu koji poboljšavaju imunitet i pomažu organizmu da se obrani od raznih bolesti.  

Simona Janković, mag.pharm.