Naše preporuke za jačanje imuniteta
25 rujna, 2020
Tjedan homeopatije u Ljekarnama Homeosan povodom Svjetskog dana homeopatije 10.4.2021
22 ožujka, 2021

Liječenje gripe i homeopatski pripravci

homeopatija

Gripa ili obična prehlada?

Gripa je akutna upala gornjih dišnih putova uzrokovana nekima od virusa gripe (influence). Poznata su tri tipa gripe – tip A, B i C, od kojih je najčešći virus gripe A. Među ljudima se prenosi kapljično, što znači da se virus izlučuje kašljanjem, kihanjem i govorom te se može prenijeti direktnim kontaktom ili indirektnim, preko predmeta, ruka i sl.

Virus gripe ima sposobnost često mijenjati svoju antigensku strukturu (mutacija), što dovodi do toga da ne možemo steći trajnu imunost. Gripa se od obične prehlade razlikuje po naglom razvoju simptoma bolesti i to unutar 3-6 sati. Visoka temperatura (>38°C), glavobolja, opća slabost, curenje iz nosa, grlobolja i kašalj karakteristični su simptomi zaraze gripom i u većini slučajeva prolaze za sedam dana.

Prevencija i terapija

Značajna je prevencija gripe pomoću cjepiva gdje je utvrđena zaštitna vrijednost oko 70%, koja traje oko pola godine, najdulje godinu dana s padom zaštitne vrijednosti. Kao prevencija može se koristiti i homeopatski preparat Influezinum 30C jedanput dnevno

Gripa se liječi mirovanjem, nadoknadom tekućine, uzimanjem lijekova za snižavanje temperature, simptomatskim liječenjem kašlja, grlobolje i glavobolje. Moguće su komplikacije kod starijih osoba ili kroničnih bolesnika i u tom slučaju obvezan je liječnički pregled.

Važno je napomenuti da antibiotici ne djeluju na viruse gripe i da njihovom neracionalnom upotrebom umanjujemo njihovu efikasnost.

Osim klasičnih lijekova koje možete kupiti u ljekarni za uklanjanje simptoma prehlade i gripe, mi vam predlažemo odličan homeopatski pripravak za brzo uklanjanje tegoba kod gripeNATUROCOXINUM, koji već od prvog dana pomaže uklanjanju i najtežih simptoma.

Pripravak je namjenjen djeci starijoj od 2 godine i odraslima.

 

Simona Janković, mag.pharm.