Sam tebe bi štela!
6 ožujka, 2017
Nutricionizam
19 studenoga, 2017

Kada sam zaista počeo voljeti sebe…

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da sam uvijek i u svakoj prilici na pravom mjestu i u pravo vrijeme, i da je sve što se događa ispravno – od tada pa nadalje mogao sam biti miran. Danas znam da se to zove POVJERENJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, mogao sam spoznati da su emocionalna bol i patnja za mene samo upozorenja da živim suprotno svojoj istini. Danas znam da se to zove BITI AUTENTIČAN.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam žudjeti za nekim drugim životom i mogao sam vidjeti da je sve oko mene bilo poziv na rast. Danas znam da se to zove ZRELOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam si krasti svoje slobodno vrijeme, i prestao sam dalje raditi grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi stvara zadovoljstvo i radost, ono što volim i što čini da se moje srce smije, na moj vlastiti način i u mom osobnom ritmu. Danas znam da se to zove ČESTITOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene, od jela, ljudi, stvari, situacija i od svega što me je uvijek ponovo odvlačilo naniže, dalje od mene samog. U početku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to „LJUBAV PREMA SAMOM SEBI”.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje griješio. Danas sam shvatio da se to zove SKRUŠENOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se toga da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada živim još samo u ovom trenutku u kom SVE počinje Tako živim danas svaki dan i zovem to „SVJESNOST“.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, spoznao sam da se od svojih misli mogu razboljeti i biti bijedan. Kada sam pak zatražio natrag snage svoga srca, razum je dobio važnog partnera. Ovu vezu danas zovem „MUDROST SRCA“.

Ne treba se nadalje bojati rasprava, konflikata i problema samih sa sobom i sa drugima, jer se čak i zvijezde ponekad sudare i nastaju novi svjetovi. Danas znam: TO JE ŽIVOT! (Charlie Chaplin za svoj 70. rođendan, 16. travnja 1959. godine)